Vyskytol sa problém so systémom výčapu piva? Väčšina problémov so systémami výčapu piva je dôsledkom nesprávnej teploty, nesprávneho tlaku alebo problémov s čistením. Predtým, ako najbližšie zavoláte technikovi, ktorý má problém s vašimi pivnými linkami, pozrite si tento zoznam bežných problémov a riešení.
Penové pivo
Príliš penivé pivo je jedným z najbežnejších problémov, s ktorými sa barmani a majitelia barov stretnú. Dobrá správa je, že ide o veľmi ľahko odstrániteľný problém. Tu sú niektoré z hlavných príčin speneného piva a ako ich opraviť:
- Chladič ťahu je príliš teplý. Chladič by sa mal udržiavať medzi 36 – 38 stupňov.
- Pri kontakte s príliš studeným pohárom môže dôjsť k peneniu piva. Tiež by ste nikdy nemali zmrazovať svoje poháre, pretože to môže zmraziť vodu v pive a znecitlivieť chuťové poháriky zákazníkov na slastné chute.
- Pivné čiary sú príliš teplé alebo príliš studené. Uistite sa, že vaše systémy na vedenie piva sú chladené alebo izolované podľa typu piva, ktoré ponúkate. Riadky by mali byť pre každé pivo udržiavané na správnej teplote na podávanie.
- Pivo sa vydáva nesprávne. Správny spôsob nalievania piva je začať tak, že pohár podržíte v 45-stupňovom uhle, rýchlo otvoríte kohútik a pomaly prechádzate do 90-stupňového držania na pohári, dávkujete, kým nebudete mať asi 1 „hlavy na vrchu. Okrem toho by ste sa nikdy nemali nechať kohútikom dotknúť piva.
- Vo vašom systéme je príliš veľký tlak. Všeobecne sa americké pivo a ležiaky vydávajú pri 10 – 12 PSI, zatiaľ čo stouty a iné štýly sa vydávajú pri 25 – 30 PSI (s pridaním 1 PSI za každý prírastok 2 000 stôp nad morom).
- Kohútiky sú znečistené alebo nefungujú správne. Spenené pivo môže byť výsledkom špinavých línií piva, preto nezabudnite dôkladne vyčistiť systém výčapu piva. Ak čistenie situáciu nevyrieši,
Neobvyklá chuť
Dať si pivo, ktoré chutí „mimo“, je jedna z najhorších vecí, ktoré sa v bare môžu stať. Tu je príklad, ako zabrániť tomu, aby sa to stalo u vás:
- Pivné linky alebo kohútiky sú špinavé. Nahromadenie v pivných linkách alebo čapovaní môže ovplyvniť chuť vášho piva, preto by ste ich mali pravidelne čistiť.
- Vaše plynové fľaše sú znečistené. Skontrolujte palivovú nádrž, či nie je hrdza alebo či nie sú kontaminované. Možno ho budete musieť vymeniť za inú nádrž a kontaminovanú nádrž nechať vyčistiť.
- Pivné poháre neboli správne vyčistené. Ak na čistenie pohárov od piva použijete nesprávne chemikálie, môžu zanechať malý film, ktorý spôsobí, že vám pivo bude chutiť. Uistite sa, že používate špeciálne chemikálie a dezinfekčné prostriedky na pivné sklo.
- Podávate staré pivo. Mnoho pivovarov tlačí na sudy dátum čerstvosti, aby ste zabránili príliš dlhému držaniu produktu. Všeobecným pravidlom je, že sud nepasterizovaného piva bez oxidu uhličitého vydrží čerstvý asi 45 až 60 dní, zatiaľ čo pasterizované pivo vydrží 90 až 120 dní.
Pivo bez peny:
Nič nie je horšie ako dostať pivo, ktoré je bez peny a bez chuti. Zaistite, aby ste svojim hosťom podávali lahodné a sýtené nápoje pomocou týchto jednoduchých opráv:
- Teplota je príliš nízka. Zvýšte teplotu v chladiacej jednotke, ktorá drží vaše sudy (ideálne na 36 ° až 40 ° F). Ak na dávkovanie používate glykol, uistite sa, že je váš glykolový kúpeľ nastavený na dávkovanie aj v tomto rozmedzí.
- Poháre neboli správne vyčistené. Poháre by sa mali čistiť špeciálnymi chemikáliami z tyčového skla, pretože štandardné čistiace prostriedky s najväčšou pravdepodobnosťou po sebe zanechajú film. Usadeniny mastnoty a vlákna z uterákov môžu spôsobiť, že vaše pivo stratí penu a bude mať plochý vzhľad. Nezabudnite preto použiť správny čistič.
- Vo vašom systéme nie je dostatočný tlak. Uistite sa, že je vaša plynová fľaša nastavená na správny PSI a že je spojka bezpečne pripevnená.
- Na tlak používate vzduchový kompresor. Niektoré podniky sa pokúsia použiť vzduchové kompresory na výdaj piva na zníženie nákladov. Vzduch nebude vaše pivo sýtiť oxidom uhličitým, výsledkom čoho je produkt bez peny. Pri výdaji piva musíte použiť buď oxid uhličitý alebo zmes oxidu uhličitého a dusíka.
Mútne pivo:
Ideálne pivo pre väčšinu štýlov má 1 palcovú hlavu, je pekne sýtené oxidom uhličitým a je úplne číre. Ak však vaše pivo vyjde zamračené, môžete to napraviť niekoľkými spôsobmi. Je dôležité si uvedomiť, že niektoré pivá, napríklad pšeničné, majú byť mútne.
- Pivo je nadmerne chladené v sudoch alebo pivných linkách. Ak je pivo príliš studené, môže sa začať tvoriť ľad, čo spôsobí, že sa pivo zakalí. Uistite sa, že vaše pivo je skladované pri správnej teplote.
- Pivné potrubie alebo vodovodné kohútiky neboli primerane vyčistené. V priebehu času sa vo vašich ťahových linkách alebo kohútikoch môžu hromadiť kvasinky a usadeniny. Tento sediment sa môže dostať do vášho piva a spôsobiť jeho zakalenie. Tomu môžete zabrániť pravidelným a dôkladným čistením systému výčapu.
- Váš zdroj tlaku je znečistený. Fľaše s oxidom uhličitým by mali byť pravidelne kontrolované a udržiavané, ak sa namiesto doplňovania doplňujú. V opačnom prípade môže dôjsť k hrdzi a iným kontaminujúcim látkam vybudujte sa vnútri a vstúpte do piva. Niektoré valce môžu byť vybavené radovými čističmi, ktoré používajú uhlíkové guľôčky na odstránenie kontaminantov.